Interiørarkitekt eller tegne det selv

Når du har bestemt deg for å pusse opp badet ditt og har det klart for deg en dato, har du sikkert også tenkt på slutt resultatet. Det er jo minst like viktig som det å bygge opp badet etter forskriftene, og kanskje det aller morsomste. Hvilken farger, hva slags stil , fliser, innredninger ønsker du, hva passer? Kanskje det du har tenkt ikke er det som er aller best? Vi har innbakt i vårt tilbud en interiørarkitekt som vil hjelpe deg med utforming og funksjonalitet i din bolig. Dette inkluderer både fargesetting, material bruk, lyssetting og innredning. En interiørarkitekt kan hjelpe deg å oppnå et resultat som er spesialtilpasset dine behov og ønsker og også din personlige bruk av boligen. I tillegg vil interiørarkitekten ta avgjørelser basert på nettopp det arealet du har tilgjengelig, ved å se på faktorer som lysforhold, takhøyde og størrelser.

Har du kanskje allerede tegnet opp en skisse for ditt bad? Vis den gjerne frem til vår interiørdesigner som vil sammen med deg gi deg tips, råd og hjelp uten ekstra kostnad. Baderom Pluss har allerede integrert dette i ditt tilbud.

Vi har interiørarkitekter som vil være behjelpelig med alt av tegninger, bestilling av fliser og innredninger, samt ha orden på logistikk på leveringer, lage 3D visualiseringer med 3D briller for å få beste produkt i markedet med tanke på design.

  • Ansvarlig tegner
  • Tegneprogrammer
  • Tegn av bad
  • Priser
  • Egeninnsats
  • Få pristilbud

Ønsker du pristilbud på prosjektet kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med kvalitetssikrede fagfolk, matchet til ditt prosjekt. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende.

Tegne selv eller få hjelp av interiørarkitekt?

Når man først tar steget og gjør en totalrenovering av badet, så ønsker man selvsagt at resultatet skal bli så bra som mulig. Selv om badet er det rommet i boligen vi tilbringer minst tid på, så er de fleste opptatt av at badet er trivelig, lyst og innbydende.

For å oppnå et godt resultat er det ikke bare de rent teknisk og byggmessige faktorer som må være på plass. En må tenke også på utforming av baderommet som er hensiktsmessig, praktisk og behagelig. Baderommet er det rommet som ikke vil være mulig å ommøblere da alle møblene blir fastmontert til neste oppussing som kanskje er om 20-25 år. Derfor må utformingen tenkes nøye gjennom på forhånd.

Vår interiørarkitekt vil hjelpe deg, for at du nettopp skal få det drømmebadet som du ønsker. Kanskje har du tegnet en skisse av badet, da vil interiørdesigneren vil sammen med deg vurdere plasseringen, størrelser av møbler og fargevalg står i god kontrast til hverandre og om dette er praktisk mulig. Det er ikke nødvendig med en tegning på forhånd , vår interiørdesigner vil komme med forslag og lage utkast for deg, sammen med de innredninger og fliser du ønsker. Vi i Baderom Pluss vil bruke dine ideer som utgangspunkt for sluttresultatet.

På nett finnes et stort utvalg av tegneprogrammer som kan benyttes for å designe drømmerommet, også badet. Mange av disse programmene er gratis å bruke, men de gir deg nesten de samme funksjonene som profesjonelle interiørarkitekter har tilgang til. Flere av programmene har svært gode hjelpefunksjoner, der du får god bistand til å tegne ut akkurat ditt baderom. Lek deg gjerne frem om du ønsker, la vår interiørdesigner se på resultatet, eller la vår interiørdesigner ta hele oppdraget.

Her er noen eksempler på tegne programmer, dersom du har målene dine klare for gulv og vegg areal, i tillegg til hvilke møbler og enheter (f. Eks, wc, dusj, badekar , vaskemaskin etc) du ønsker på badet kan du nå bruke vår budsjett kalkulator til å finne ca. pris på hva badet ditt vil koste deg.

Floorplanner – alle kan forstå

Programmet er helt gratis og kan brukes direkte i nettleseren din. Du kan også hente opp tegningene fra mobiltelefon eller nettbrett og dermed få tilgang når du er i butikken for å velge inventar. Floorplanner er svært enkelt å bruke og du trenger ikke forhåndskunnskap, det er raskt og enkelt å komme i gang. Gratisversjonen av programmet lar deg opprette prosjekt, og i dette prosjektet kan du lage plantegninger.

Her finner du Floorplanner

Google SketchUp

Et brukervennlig 3D-tegneprogram som kan brukes til å lage forholdsvis enkle 3D-strukturer av hus og andre objekter. Du kan laste ned programmet gratis, og det er ikke nødvendig å registrere seg for å bruke programmet. Den har vært tilgjengelig i lang tid. Gjennom brukerforumet er det mulig å hente inspirasjon fra andre brukere av programmet og det skal mye til at du ikke finner et baderom som er temmelig likt det du kunne tenke deg.

Her finner du SketchUp

Roomsketcher (Gratis, VIP, pro)

Roomketcher er et program som gjør det enkelt og morsomt å lage 3D visualiseringer basert på plantegninger. Programmet blir benyttet av både privatpersoner og profesjonelle. I motsetning til Sketchup er Roomsketcher mer fokusert rundt selve plantegningen. Her kan du enkelt tegne opp rom og innrede bygget slik du selv ønsker. Du kan tegne på nettbrett, PC eller Mac. Roomsketcher er et godt valg enten du ønsker å tegne plantegninger eller å visualisere hvordan møbler og annen innredning vil passe inn på eksisterende plantegninger. Maling, dører, vinduer, møbler og andre materialer kan enkelt tilpasses slik at det speiler ditt prosjekt. Biblioteket til Roomsketcher har tusenvis av produkter du kan velge å plassere i huset, hytta eller kontoret ditt. Når rommet er tegnet opp og materialer, møbler og maling er på plass, kan du visualisere bygget i 3D og “gå rundt” på innsiden av rommene (betalt versjon).

Merk at du i Roomsketcher må over på betalt versjon for å ta i bruk de beste og morsomste funksjonene.

Her finner du Roomsketcher

Space designer 3D

Space Designer er en app som lar deg tegne, planlegge og visualisere huset ditt direkte i nettleseren. Appen er kjempeenkel å komme i gang med, og alt du trenger er en bruker. Appen lar deg tegne planløsninger for flere etasjer, og du kan tilpasse innredningen med mer enn 5000 ulike møbler og materialer som ligger i biblioteket.Nettappen gjør det enkelt å visualisere tegninger i sanntid, både i 2D og 3D. I likhet med Roomsketcher kan du her gå rundt på innsiden av huset og se hvordan det vil komme til å se ut. Space Designer 3D kan simulere naturlig belysning realistisk, basert på GPS-koordinater og tidspunkt på dagen. Appen gjør automatisk om 3D-objekter til fotorealistiske bilder og nivåene kan redigeres uavhengig av 2D-planløsningen. Det er mulig å ha flere alternativer for utforming av planløsning eller interiør, og det er grunnen til at Space Designer 3D inkluderer forskjellige versjoner av et enkelt prosjekt, med muligheten til raskt å veksle mellom flere design.

Space Designer 3D tilbyr flere varianter med ulik pris, og du kan velge den som best passer dine behov best.

Her finner du SPACE DESIGNER 3D

Ikea – solid dersom du har valgt leverandør

Ikea har laget sine egne verktøy for å hjelpe kunden med å utforme rommene. Ikeas romplanlegger er ikke av de mest avanserte, men dekker de fleste behovene du har. Planleggeren tar først og fremst utgangspunkt i at interiøret er levert av Ikea.

Her finner du Ikeas romplanlegger

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få tilbud på jobben her.

Slik går du frem når du tegner ut badet

Du må selvsagt ikke bruke et tegne- eller interiørprogram for å lage drømmebadet ditt. Gammeldags blyant og papir fungerer akkurat like bra, men programmene gir deg noen fordeler. Ikke minst er det praktisk at du kan ta med deg tegningene på mobiltelefonen, dele dem med andre som for eksempel entreprenøren og interiør designere når den tid kommer. De elektroniske programmene gjør rett og slett jobben litt enklere.

Vi i Baderom Pluss AS vil selvsagt dobbelt sjekke målene som er tatt under befaring, siden de målingene vil følge deg gjennom hele oppussings prosjektet. I valget av baderomsinteriør er det helt avgjørende at det er målt opp riktig. Målene legger du inn i programmet, slik at det kan sette opp rommet for deg. Så er det egentlig bare å begynne å tegne ut, legge inn inventar effekter som toalett, dusj, vaskeservanter og oppbevaringsløsninger. Noen av programmene gir deg mulighet til å legge inn bilder av rommet, slik at du kan få en idé om hvordan det blir seende ut til slutt.

Husk at vi i Baderom Pluss tar for seg tegninger, oppmålinger og bestillinger av innredninger samt flis med kapp uten ekstra kostnad!

Måling og atter måling

Fordelen med et tegneprogram er at du kan prøve og feile, lage flere utkast, sende og diskutere med interiørarkitekt og entreprenør og forme badet litt etter litt.

Det kan ofte være en fordel å starte innerst og arbeide seg ut mot døren. Da får du god oversikt over plass bruken og hvor mye du “har igjen”. Men tenk på at du enkelt skal komme deg inn og ut av badet. Verdien av åpent rom må ikke undervurderes.

Det er ikke sikkert at plassering av wc, dusj, badekaret du har gjort på terningen er den mest optimale likevel. Gjør stadige kontrollmålinger for å danne deg et bilde av hvordan interiøret vil ta seg ut i rommet. Sluttproduktet vil utarbeides sammen med interiørdesigneren vår som vil veilede deg og stå i ansvar for slutt tegningene, og godkjenne alle mål for rommet.

Få tilbud på ditt baderomsprosjekt
Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

Hvor mye koster interiørarkitekt?

I Baderom Pluss har vi integrert inn interiørarkitekt inn i vårt tilbud, vi opplever at dette er en funksjon som forenkler prosessen for våre kunder, og tar bort mye frustrasjon og feilmålinger og vurderinger, feil bestillinger samt riktig flis mengder. En interiørarkitekt vil være en god investering for å sikre at du får et bad som passer perfekt til dine ønsker og behov.

Interiørarkitektene har god erfaring og vet hvordan de skal gå frem. Det kan spare deg for mye tid og ergrelse.

Hos Baderom Pluss finnes det ingen ulempe for å ha en interiørarkitekt, da det selvsagt er inkludert i totalprisen på prosjektet.

For selskaper som ikke har egen interiørarkitekt vil det koste kunden å engasjere en interiørarkitekt for å tegne et bad og det koster til vanlig mellom 5.000 og 25.000 kroner, avhengig av størrelsen på rommet og hvor omfattende jobben er. De fleste interiørarkitekter opererer med pakkepriser, basert på romtype og størrelse. En slik pakke kan gjerne inneholde utarbeiding av plantegninger, fargevalg, forslag til interiør og en plan for belysning. Med andre ord får du alt du trenger til renovering av badet. Basert på interiørarkitektens arbeid blir det lett for en entreprenør å gi et presist tilbud på jobben.

Det kan være fristende å gi interiørarkitekten frie tøyler til å forme ut baderommet, men de fleste interiørarkitekter ønsker å levere et resultat som du som byggherre er fornøyd med og da vil de være helt avhengige av hva du ønsker. Gjør det helt klart for vår interiørarkitekt hva du ønsker og hva du ikke ønsker, slik at det blir lettere for interiørarkitekten å gjøre utregningene i tråd med bestillingen. Det vil også spare deg for en del utgifter ved at interiørarkitekten kan gjøre jobben slik du ønsker med en gang.

Ønsker du pristilbud på prosjektet? Få tilbud på jobben her.

Gjøre selv eller overlate til andre

Det kan være vanskelig å ta en beslutning om hva som er best å gjøre; tegningen selv eller å engasjere en interiørarkitekt. Hos Baderom Pluss AS trenger du ikke å tenke på dette dilemma da vi har dette integrert i vårt tilbud. Men det kan være gøy for deg å pusle med romutformingen, det kan være både underholdende, interessant og givende.

I Baderom Pluss AS vil vi allerede ved befaring lage et skisse av tegning, og gi deg et tilbud utifra denne. Deretter vil interiør designer komme i kontakt med deg om detaljene, fargene, planløsningene, og interiør. Jo bedre tegningene av baderommet er, jo bedre rustet er entreprenøren for å gi en presis arbeidsinstruks til rørlegger, elektriker og tømrere. En god plantegning er et veldig nyttig arbeidsredskap under arbeidet med renoveringen.

Har du laget noen utkast til rommet du skal pusse opp, så kan interiørarkitekten gjerne bruke dette som grunnlag for sitt videre arbeid.

Vi mener det er viktig med interiørdesigner da de fleste kunder trenger at sluttresultatet skal være tiltalende i henhold til deres egen fantasi, smak og ønsker.

Kom i gang
Få tilbud på ditt baderomsprosjekt
Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende