Renovering av kjøkken

Renovering av kjøkken

Å få kjøkkenet ditt renovert er et av de grunnleggende aspektene for ombygging av huset. Hvis du vil gjøre kjøkkenet ditt funksjonelt og et sted hvor du enkelt kan lage mat og få tilgang til alt, er kjøkkenrenovering noe du trenger. Oppussing av kjøkkenet kan være nødvendig av mange grunner, ikke bare gir det følelsen av hygiene, men det gjør det også mulig å flytte inn på kjøkkenet ditt og få tilgang til matlagingene dine. En av de viktigste tingene som må analyseres før du kommer i gang med kjøkkenoppussing, er en beste kjøkkenoppussingsplan. Vi sørger for at du får den beste kjøkkenoppussingen og gjenopprettingsplanen til å begynne med, og så tar vi oss av andre ting som å designe utformingen. Dette er viktig da det definerer de faktiske kostnadene for total ombyggingsprosess. Med riktig planlegging kan man utlede kostnadene, layoutdesignet og sette opp ting under deres budsjett og krav.

Kjøkken renovering, en guide til deg for å forenkle prosessen og om våre tjenester

Kjøkkenet har blitt hjemmets hjerte. Det multifunksjonelle og sosiale rommet hvor barna gjør lekser, de voksne jobber, venner møtes og familien samles til hyggelige middagsstunder. Å pusse opp kjøkken er derfor blitt en viktig investering i livskvalitet som mange verdsetter.

Går du med planer om å pusse opp ditt kjøkken, men er usikker på hvor du begynner og hva det koster? Vi har tjenester for oppussing av baderom, både priskalkulator, interiørdesigner samt veiledning gjennom hele prosessen om det skulle være en total renovering av kjøkken eller fornyelse f.eks av frontdører, håndtak eller bytting av armaturer.

Vil du ha et uforpliktende tilbud eller befaring av ditt kjøkken? https://baderom.no/kontakt/ for en gratis uforpliktende befaring i dag.

De totale oppussingskostnadene for et kjøkken varierer mye fra prosjekt til prosjekt, og påvirkes blant annet av:

 • Om dere ønsker en overflateoppussing eller en totalrenovering.
 • Kvaliteten på materialer, innredningen og hvitevarene.
 • Størrelsen på kjøkkenet.
 • Hvor mye arbeid dere ønsker å gjøre selv.
 • Hvorvidt dere ønsker å flytte kjøkkenet og foreta strukturelle utbedringer.

Overflateoppussing på kjøkkenet

Dersom dere har et ganske nytt kjøkken med god standard pusset opp i nyere tid er det mulig med en “ansiktsløft” for å endre stil og uttrykk til deres kjøkken kan overflate oppussing være et godt alternativ.

Overflateoppussing innebærer typisk:

 • Oppgradere kjøkkenfrontene.
 • Legge nytt gulv eller slipe det eksisterende gulvet.
 • Sparkle og male tak og vegger.
 • Legge nye lister.
 • Bytte dørhåndtak
 • Bytte hvitevarer
 • Bytte armatur og vask
 • Bytte og oppgradere innredning
 • Bytte benkeplate
 • Oppdatere fliser

Hvor mye koster en overflateoppussing av kjøkken?

Det er ikke lett å gi et godt prisestimat på hva det koster å overflateoppussing på et kjøkken, da det er veldig varierende fra prosjekt til prosjekt og det er mye som avhenger av materialene som byggherre velger. Derfor er det viktig i planleggingsfasen og se på hvert budsjett og ha det klart for seg hva man ønsker å gjøre. Hør med oss i Baderom Pluss AS for veiledning, hjelp til plantegning og håndverkere.

Totalrenovering av kjøkkenet

Om dere har et ganske slitent kjøkken som har behov for en total renovering, og det er andre behov som har meldt seg over årene eller det rett og slett ikke er funksjonelt lenger og det må gjøres endringer som flytting, bygge ut er ofte den beste løsningen å totalrenovere. Dette vil gi dere et helt nytt kjøkken. Totalrenovering er mer omfattende enn en overflateoppussing.

Ved en totalrenovering vil man ofte:

 • Strippe rommet ned til grunnen, dvs rive alt av vegger, gulv.
 • Bygge opp nye vegger og ny himling og eventuelt bytte vinduer og dører.
 • Trekke nye kabler og installere nye lys og nye stikkontakter.
 • Bytte røropplegg (hvis nødvendig).
 • Male vegger og himling.
 • Montere ny kjøkkeninnredning, benkeplater, ventilator, vask og armatur og sette inn nye hvitevarer.

Kvaliteten på materialer, kjøkkeninnredningen og hvitevarene

Materialvalg kan utgjøre en stor kostnadsforskjell og påvirkes i stor grad av de som pusser opp. Her kan man selv være med på å bestemme hvilken kvalitet og finish man ønsker på kjøkkenfronter, skuffer og skap, benkeplate, vask og armatur, bakplate eller fliser, hvitevarer og gulv. Ønsker dere en eksklusiv standard, en høy standard, en normal standard eller en enkel standard. Utvalget og mulighetene er uendelige.

Størrelsen på kjøkkenet vil også påvirke kostnader for. På et generelt grunnlag for renoveringsprosjekter vil pris per kvadratmeter være lavere for et stort rom, enn for et mindre rom. Kostnadene per kvadratmeter blir også noe lavere for et stort oppussingsprosjekt hvor dere pusser opp flere rom samtidig, enn for et mindre prosjekt hvor dere bare pusser opp kjøkkenet. Mange skap og hyller, store arbeidsflater og kjøkkenøy driver kostnadene oppover. Om dere har en åpen kjøkkenløsning eller et separat og «lukket» kjøkken vil også påvirke prisen.

Kostnader kan også påvirkes av hvor mye dere evner å gjøre selv, og hva dere har kunnskap om å gjøre selv. Har du kompetanse tid, kan dere definere hvilke oppgaver dere ønsker å gjøre, og hvilke oppgaver dere ønsker å overlate til profesjonelle håndverkere.

Dere kan selv:

 • Rive og strippe kjøkkenet.
 • Kjøpe inn kjøkkenfronter, skuffer og skap, bordplater, vask og armatur, bakplate eller fliser, hvitevarer og gulv. Det finnes flere tegne programmer som kan gi dere god hjelp på veien for riktige mål, men husk i Baderom Pluss AS har vi egen interiørdesigner inkludert i tilbudet som hjelper dere med dette uten ekstra kostnad.
 • Legge gulv.
 • Montere kjøkkeninnredningen og hvitevarene.
 • Sparkle og male overflater.
 • Rydde, vaske og kjøre bort avfall.

Oppgaver som dere bør la sertifiserte håndverkere utføre:

 • Elektrisitet og varme (inkludert å montere stikkontakt, lys og elektriske koblinger).
 • Vann og kloakk (flytting og/eller montering).
 • Rør og sluk (flytting og/eller montering).

Flytte kjøkkenet og endre plantegninger, flytte rør og avløp vil også ha en betydning for prisen på kjøkkenet. Oppussing av kjøkkenet blir også høyere dersom endringer i boligens bærende konstruksjoner er nødvendig. Avretting av gulv og vegger og utskiftning av vinduer og dører vil føre til høyere kostnader.

Du kan få Prisdetaljer for oppussing av ditt kjøkken i vår budsjett kalkulator

Når vi priser renovering av et kjøkken er det inkludert arbeid som utføres av alle håndverkere fra alle fag (rørlegger, elektriker, tømrer, interiørdesigner, takstmann) Alle materialer som håndverkerne bruker for å pusse opp kjøkkenet. Innkjøp og transport av kjøkkeninnredning, hvitevarer og andre produkter med hjelp av vår interiørdesigner. Containerutleie og bortkjøring av avfall.

Det som har en innvirkning på pris på prosjektet er valg av materialer for Hvitevarer: Kjøl- og fryseskap, stekeovn, platetopp, ventilator og oppvaskmaskin. Kjøkkeninnredning, benkeplate, vask og armatur. Det kan også være skjulte fukt- og råteskader som avdekkes etter riving , og det kan føre til ekstra kostnader for utbedring.

Vi finner løsninger sammen, dersom det er ønskelig med flytting av kjøkken fra et rom til et annet rom, eller endre plassering av vask, avløp, endring av romløsning, endring av boligens bærende konstruksjoner avtaler vi dette i planleggingsfasen og alle detaljene vil komme frem i et tilbud uten skjulte kostnader.

Prosessen av renovering av et kjøkken, under ser dere hva det innebærer

Start med å planlegge kjøkken renoveringen

Vår interiørarkitekt vil bistå kunder med å utarbeidet skisse av ditt prosjekt i 2D/3D, gi veiledning for valg av design, interiør/møbler, tekstur og farge valg, samt plassering av selve kjøkkenet. I tillegg vil de hjelpe kunder ut mot butikker for bestilling av de valgte produktene. Derfor vil deres hoved arbeid være å detaljere planen for prosjektene før oppstart av arbeidet.

Planleggingsfasen tar ofte en del tid. Det går gjerne flere uker fra du bestemmer deg for å pusse opp eller bygge nytt kjøkken til prosjektet faktisk er i gang. Som byggherre skal du ta mange valg, og det er i planleggingsfasen du legger det viktigste grunnlaget for et vellykket prosjekt. Først er det lurt å velge hva en skal ha på kjøkkenet, ønsker du en total renovering, er det noen spesielle ønsker? Skal det være et punkt for vaskemaskin i tillegg til oppvaskmaskin? Vår interiørarkitekt tegner og lager planløsningsforslag for deg i planleggingsfasen.

Tenk på badets bruksområde og planløsning

Det første du bør gjøre deg opp en mening om hva du ønsker i kjøkkenet, er du mer for funksjonalitet eller betyr design mest. Er det storfamilien som skal bruke kjøkkenet, eller er du en eller kanskje 2? Se for deg hvordan det vil bli de neste ti til femten årene. Er prosjektet en langtidsplan, eller pusses det opp i forbindelse med salg av bolig? Når du har avklart hva bruksområdet, kan du begynne å se på planløsningen. Med planløsning menes både mulig utvidelse eller reduksjon av størrelsen på rommet, samt oppsett for rør, avløp, elektrisk anlegg og annet inventar.

Få hjelp til å lage plantegning

Vi gir bistand til å tegne opp en god plantegning med vår interiørdesigner. Vi har også laget en artikkel for videre lesing om mulighetene til på leke med tegneprogrammer, les her.

En god plantegning og godt forarbeid vil også gjøre det enklere for entreprenører å gi deg et konkret pristilbud. Gjennom planleggingsarbeidet må du vurdere om du skal bytte ut alt, eller beholde deler fra et eksisterende kjøkken. Dersom du har et eldre kjøkken er det ofte fornuftig å totalrenovere. Et renovert og nytt kjøkken hever både verdien og standarden på hele boligen din.

Oppussing av kjøkken fra start til slutt

Kjøkken som ønskes å totalrenoveres, rives ned til stenderverk for så å gjenoppbygges. Kjøkken består gjerne av vask, oppvaskmaskin, plassering for hvitevarer, en god benkeplate, god skapplass. Alt avhenger selvfølgelig av plass og størrelse på kjøkkenet så her må vi finne noen smarte løsninger som kan passe for hver enkelt.

Riving og bortkjøring av avfall

De aller fleste som pusser opp skal først fjerne et allerede eksisterende materialer.

Før vi begynner med riving , vil rørlegger plugge vann i vasken. Elektriker frakobler strøm ved behov. Alle skap/hyller må fjernes for private eiendeler før riving starter.

Vi demonterer innredninger og diverse inventar. Ved avtale om å beholde inventar må dette komme frem i skriftlig kontrakt og plass for oppbevaring bør avtales på forhånd.

Diverse materialer blir fjernet fra vegg, gulv og tak. Dette kan f.eks være fliser, gipsplater, panel, etc.

Det mest hensiktsmessig er å leie en container som så blir håndtert av et renovasjonsfirma. Vi fjerner avfall som er generert fra renoveringen i henhold til tilbudet. Dersom det oppstår bestilling av merarbeid, kan denne posten endres i takt med økt behov for avfallshåndtering. Vi bruker iSekk eller leier en Container, alt utifra behov i prosjekteringsfasen. Fjerning av farlig avfall er ikke inkludert i denne posten. Det er egen forskrift for håndtering av slikt avfall.

Tildekking og Rydding

Vi dokumenterer med bilder av områder som vil berøres av renoveringen. Vi avklarer tidligere slitasjeskader og lignende før tildekking. Vi dekker 1. laget på gulvet med dekkfilt som teipes i skjøter med Tesa maskeringstape, som vil betydelig redusere skade i underliggende gulv. 2. laget vil bli dekket med tildekningspapp egnet for gulv med Tesa maskeringstejp.

Tildekningspappen kan skiftes ut underveis i renoveringen etter behov. Vi bruker støvbeskytter for tildekking av dører av Polyetenplast. Denne beskytter mot støv og lukt ved sliping, pussing, maling og annen innendørs oppussing. Monteres med vanlig maskeringstape og er inklusiv kraftig glidelås. Disse tiltakene er for at vi skal klare å redusere skader, støvspredning, og begrense det til områder som renoveres. Noe støv må man allikevel påregne ved gjennomgang mellom rom. Det kan bli nødvendig fra kundens side med noe mer vedlikehold (støvsuging, vasking) utenfor tildekningsrom. Vårt ansvarsområde er i tildekkings rommet.

Tømrerarbeid

Det første arbeidet som gjøres etter riving og fjerning av avfall, er å bygge opp en ny konstruksjon. Vi starter med å rette tak/himling, for klargjøring for elektriker og muligens rørlegger (eks: spotter etc.)

Elektrikerarbeid

Når tømreren er ferdig med klargjøringen av kjøkkenet vil elektrikerens arbeid begynne. Elektrikeren trekker da alle kabler for taklys, vegglys, detalj belysning, varmekabler og stikkontakter. Fagområdene vil som regel ha et tett samarbeid, og elektrikerarbeidet vil ofte avhenge av at grunnarbeidet fra andre fagområder også er gjort.

Rørleggerarbeid: Både rørlegger, elektriker og tømrer samarbeid sammen og kommer inn i prosjektet etterhvert som hvert fagfelt behøves. Rørleggere etablerer koblinger rør før vegger lukkes aller først. Plassering skjer i henhold til tegninger.

Avslutningsvis vil alt av inventar og fastmonteringer gjøres. Tilkoblinger til vannforsyninger gjøres av rørlegger. Dersom alt er kjøpt inn og står klart er dette en jobb som tar forholdsvis kort tid. Montering av servant batterier, vannlås, kobling av avløp. Rørlegger tilkobler til kaldtvanns slange. Kaldtvanns Slangen kobles til kaldtvannskran, som vanligvis er merket med blått. Denne tilkoblingen forsyner vaskemaskinen med vann.

Sluttvask

Når alt er klart gjenstår kun utvask på våtrommet for å begrense forurensningsmengden til inneluft og sikre god inne luftkvalitet. Vi tilbyr derfor utvask iht Byggteknisk forskrift (TEK-17) § 13-16 i våtrommet og de berørte områder (gang, inn til baderommet)

En slik utvask innebærer derfor fjerning av all beskyttelse på gulv: papp på gulv, teiprester.

Rengjøring av gulv. Rengjøring av tak, vegger, dører, innvendige glassflater og øvrige horisontale flater. Rengjøring av vinduskarm, vegger. Fjerne flekker og merker. Støv tørk av speil og interiør i våtrommet. Finvask av oppdraget for å fjerne byggestøv fra flater og innredning. Vi bruker bare utstyr og rengjøringsmidler som er miljøvennlige og tilpasset de ulike underlagene som skal rengjøres.

Få utført sluttbefaring

Før man anser prosjektet som fullført, må man gjennomføre en sluttbefaring. Denne utføres av en takstmann i Baderom Pluss AS. Takstmannens oppgave er å undersøke at alt arbeid er forskriftsmessig utført, og at det ikke foreligger noen feil eller mangler. Slik kan man få utbedret eventuelle feil, og unngå at disse forårsaker alvorlige skader. Dersom det skulle oppstå lekkasjeskader i ettertid vil disse være svært dyre å rette opp. Dette kan man også forebygge ved å velge kvalitetssikrede håndverkere som har alle nødvendige godkjenninger.

Sørg for å motta all nødvendig dokumentasjon

Når prosjektet står ferdig må man sørge for å få tilsendt alle dokumenter som angår prosjektet. Dette innebærer skriftlig informasjon om alle materialer som har blitt brukt og alt arbeid som har blitt utført. Man skal også få alle relevante kvitteringer og garantibevis. All denne dokumentasjonen skal inngå i en såkalt forvaltning, drifts- og vedlikeholdsinstruks (FDV-instruks), som entreprenøren plikter å levere.

Det er flere grunner til at man skal ha denne dokumentasjonen tilgjengelig. Når en takstmann skal vurdere verdien av boligen, vil det å ha mye å si at man kan fremlegge detaljert beskrivelse av alt som befinner seg under og bak vegger og gulv. Også når det gjelder forsikring krav, vil fremvisning av gyldig dokumentasjon være viktig. Det forenkler også fremtidig vedlikehold av badet forenkles når man kan informere nye håndverkere om arbeidet som har blitt utført tidligere. Husk i tillegg å få samsvarserklæring fra elektriker.

Bruk en vår budsjett kalkulator for å estimere kostnadene for et nytt kjøkken

Dere kan selv legge inn størrelsen på kjøkkenet. Hva kjøkkenet skal inneholde. Dere får umiddelbart et prisoverslag på hvor mye et nytt kjøkken kan koste.

Fordeler med totalentreprise

En entreprenør har ofte interne ressurser for enkelte fag (for eksempel tømrere/snekkere og malere) og faste samarbeidspartnere på de andre fagområdene (for eksempel elektrikere, rørleggere, arkitekter, osv.). En god entreprenør har en detaljert oversikt over når de forskjellige valgene må tas, for å gjennomføre prosjektet i henhold til plan. Alt koordineres i takt med utvikling av prosjektet.

Tips til kjøkken innredning

Kjøkkenvifter: Kjøkkenets midtpunkt. Ventilatoren er et av de viktigste designelementene på kjøkkenet, de finnes i mange former og løsninger. Fra takvifter til nærmest usynlige løsninger som er integrert i kjøkkenbenken.

Noen vil at kjøkkenviften skal være et blikkfang, mens andre er mest opptatt av at den skal gjøre jobben sin. Vi ser mange som velger å droppe overskap og lar ventilasjonen få all oppmerksomheten. Smarte hvitevarer gjør matlaging enklere, det finnes mange forskjellige typer så her er det greit å planlegge litt, kikke i butikker og spørre forhandler.

Vi bruker mye tid ved kjøkkenbenken. En benkeplate skal ikke bare matche interiørstilen din, den skal også være tilpasset livsstilen til deg og de du bor sammen med.

Det finnes mange typer benkeplater f.eks:i heltre, naturstein og vedlikeholdsfrie benkeplater i kompositt og laminat er populære gjengangere. Benkeplater har forskjellige fordeler og ulemper. Noen materialer er mer motstandsdyktige, mens andre trenger mer kjærlighet og vedlikehold. Undersøk på egenhånd eller spør oss, så hjelper vi deg til å finne det som passer deg og dine behov best.

Har du stort kjøkken? En kjøkkenøy er et sosialt samlingspunkt med mange muligheter for både oppbevaring og matlaging. En kjøkkenøy åpner blant annet opp for å flytte hvitevarene vekk fra selve kjøkkeninnredningen. Du kan også frigjøre plass i kjøleskapet med praktiske kjøleskuffer, legge opp vann eller installere kokesone og ventilator. Skal du ha kjøkkenøy? Husk at du trenger stikkontakter. Legg inn strøm mens du pusser opp, så slipper du å rive opp gulv og vegger senere. Dersom du skal ha en kjøkkenøy med platetopp eller vask er det viktig at du undersøker hvor vann, avløp og strømuttak går før du setter i gang.

Har du et lite kjøkken? Med tilpasset innredning og smarte løsninger kan du utnytte hver kvadratmeter maksimalt. Nedfellbar spisebord, uttrekkbar benk og smart oppbevaring er noen av grepene du kan gjøre for å «jukse» deg til et større kjøkken.

Tenk også på at overskap stjeler mye plass. Prioriter plassbesparende løsninger under kjøkkenbenken. Dette er et genialt eksempel på hvordan man kan tenke smart.

La oss komme på en uforpliktende befaring i dag, ta kontakt!

Oppussing av kjøkkenet spiller en viktig rolle i å forynge utsiktene til hjemmet ditt; før du begynner å renovere kjøkkenet, er det viktig å sette opp budsjettet. Det hjelper i prisestimering, og det hjelper også å utlede de nøyaktige kravene til kjøkkenrenoveringen. Baderom Pluss tilbyr førsteklasses kjøkkenrenoveringstjenester; Vi tilbyr uanstrengt, rimelig kjøkkenoppussing som også er veldig rask. Vi skisserer renoveringskravene, og derfor fullfører teamet vårt alltid prosjektet under gitt tidslinje. Påbegynnelse av kjøkkenrenovering kan forbruke budsjettet ditt hvis forholdsregler som riktig planplan ikke blir utført, men vi sørger for å tilby deg de beste tjenestene til rimelige priser som aldri overstiger det angitte budsjettet. Vi veileder deg gjennom hvert trinn, som gjør det mulig å forutse dine mål for kjøkkenoppussing.

Oppussing av kjøkken er en drøm for mange mennesker, det utfyller hele huset, og kjøkken er et sted man trenger å være komfortabel med, spesielt kokken. Det er flere fordeler du kan ha fra kjøkkenoppussing og renovering. Man må velge det tidløse designet for å få det mest tiltalende utseendet. Vårt team av eksperter serverer i kjøkkenrenovering i veldig lang tid. Vi sørger for at du får det beste layoutet, passende og tidløse materialet som skal gi deg førsteklasses appell. Videre; renoveringen vår gir holdbarhet, bærekraft og best motstand mot glid og flekker. Fra å velge kjøkkenbenk til å komme deg gjennom de beste kjøkkenoppussingsplanene, har vi alt dekket. Få den beste maskinvaren, stilen, laminat og mer.