Renovering av toalett

Renovering av toalett

Har du en separat WC som du ønsker å pusse opp? Kanskje har du et slitent toalett som trenger et ansiktsløft, eller om du har kjøpt deg en ny bolig og ønsker ditt eget personlige preg på det nye innkjøpet. Det kan også være mulig å endre bruken på rommet dersom det er stort nok, du trenger kanskje et rom på 2,5 kvm for å få plass til en dusj også som kan gjøre det mer behagelig for husstanden, eller som en perfekt gjeste bad? Eller rett og slett øke verdien i boligen i sammenheng med et salg?

Det er mange grunner for å pusse opp et rom, men hva koster det egentlig? Det er det litt vanskelig å svare på, og varierer betydelig fra prosjekt til prosjekt.

Ut i fra dette kan vi dele dette inn i 3 kategorier ut fra kostnads spørsmålet:

 1. Enklere oppgraderinger uten å gjøre inngrep i selve rommet
 2. Pusse opp wc rommet med overflate endringer
 3. Renovere fullstendig; rive alt inn til kjernen og bygge opp på nytt

I denne veilederen gir vi dere detaljert informasjon om hva de største kostnadsdriverne er. Vi gir dere et god oversikt på hvor mye det koster å pusse opp wc med forskjellig størrelse og standard.

Planlegging og budsjett

Når man velger å pusse opp et wc rom, er det mulig å velge mellom 3 alternativer ut fra ditt budsjett og ønsker: enkel oppgradering, overflate oppussing eller totalrenovering. Den sistnevnte er kanskje den som er mest vanlig å utføre, men begge alternativer er mulig.

Enkel oppgradering

Den enkle oppgraderingen er den mest kostnadseffektive måten å gi et rom et ansiktsløft. F eks en ny dør, ny armatur eller innredninger, speil, toalett og skap kan skiftes ut. Her er det du som byggherre som setter grenser for hva ditt budsjett er i fht inventar. Det du betaler for hovedsaklig her er arbeidet som skal utføres.

Overflateoppussing

Dersom dere har et relativt nytt wc rom med god standard, men som rett og slett ikke matcher stilen eller behovene deres, så kan løsningen være en overflateoppussing. Ved en overflate oppussing vil det ikke være noen endringer på elektriske punkter og røropplegg, dette blir stående. Rørleggeren demonterer inventar, armaturer og toalett, og alt av rør plomberes om det er nødvendig. Det blir ikke store strukturelle endringer på rommet. Et rom med kun wc og vask er det heller ikke samme krav for vanntetting som ved et baderom. Men det viktig å tette for eksempel er mer utsatt for vannsøl og liknende. Man kan ved enkel overflate pussing bytte wc, vask, speil og skap. I en typisk overflate oppussing er det vanlig med “flis på flis” for å endre farge, struktur på rommet. Det finnes mange løsninger for hva slags flis du kan gå for. Du kan lese mer om å velge riktig flis her: Gode råd til valg av fliser til baderommet.

Se deg rundt, kikk litt hos forhandler, forhør deg med Baderom Pluss AS på hvilke butikker/forhandlere vi samarbeider med. Vi har valgt ut noen kvalitetssikrede grossister og samarbeidspartnere med gode tilbud og rabatter. Overflate oppussing trenger ikke være så dyrt, med god planlegging er det mulig å holde kostnadene lave.

Du kan lese mer om hvordan vi pusser opp et bad, steg for steg , les om det her: https://baderom.no/hvor-mye-koster-det-a-pusse-opp-bad/

Totalrenovering

Hvis dere ønsker å bygge ut wc/toalett, gjøre endringer på et eldre wc rom (over 15-20 år gammelt) eller gjennomføre store strukturelle endringer, så er den beste løsningen en totalrenovering/totaloppussing. En totalrenovering er betydelig mer omfattende enn en overflateoppussing. Ved en totalrenovering vil man rive rommet ned til stenderverk. Det vil si rive fliser, gulv, og inventar. Deretter bygge opp nye vegger og himling, eventuelt bytte ut dører og vindu. Dette innebærer også å trekke nye elektriske kabler, installere nye lyskilder, og nytt opplegg til stikkontakter og lysbrytere. De nyere våtrommene renoveres i senere tid med rør i rør systemer med fordeler skap. Det er også standard med oppgradering av ventilasjonsanlegg med luftmåler sensor. I en totalrenovering blir gulvet støpt med med gulvvarme, membran og nytt sluk ved behov. Vegger med våtromsplater, male vegger og himling. Montere inventar, armatur og baderomsmøbler tilslutt.

Priser på et slikt prosjekt avhenger av kompleksitet, størrelse og dine valg av materialer.
Materialvalg viktig for kostnadsforskjell som påvirkes i stor grad av dine personlige ønsker og ressurser. Her er det byggherren som bestemmer hvilken kvalitet og finish man ønsker.

Pris på overflateoppussing av bad?

Prøv vår priskalkulator her: https://baderom.no/budsjettkalkulator/

Det er ikke lett å gi et eksakt prisestimat på overflateoppussing av et våtrom, da det er litt forskjellige utgangspunkt fra prosjekt til prosjekt. For å holde best mulig oversikt over kostnadene ved en slik oppdatering, er det lurt at dere har valgt ut, eller har ett par alternativer til hvilke fliser som skal legges og hvilke innredning som skal byttes. En baderomsentreprenør vil deretter kunne si noe om prisen på arbeidet som skal utføres. Noen selskap jobber utifra timer, andre kan f.eks gi et tilbud på fastpris.

Størrelsen på prosjektet som skal pusses opp

Når en pusser opp er det selv forklarende at størrelsen på rommet som skal pusses opp spiller en rolle på kostnad. Både for materialer og flis mengder. På generelt grunnlag vil pris per kvadratmeter være lavere for et stort rom, enn for et mindre rom. Det går med mer materiell til et større våtrom, men samtidig kan jobben ofte gjøres mer effektivt når plassen man jobber på er større, hvilket betyr færre arbeidstimer. Og motsatt på mindre våtrom, som kanskje trenger flere spesialtilpasninger.

Har dere et større rom på ca. 2.5 kvm er det også mulig å få plass til en liten dusj , dersom det er ønskelig. Hør med entreprenøren og kom med ønsker.

Hva ønsker dere å gjøre selv

Det er mulig å utføre noen arbeider selv for å holde kostnadene lave, og det er litt avhengig av din egen erfaring, kompetanse og tilgjengelig tid. I Baderom Pluss er vi behjelpelig med innkjøp av fliser , armatur og baderomsmøbler og det er innbakt i tilbudet, les mer om det her: https://baderom.no/interiorarkitekt-eller-tegne-det-selv/

For dere som har evner og ønsker å gjøre en del av jobben selv, så kan dere:

  • Rive og strippe våtrommet.

Ønsker dere å utføre andre oppgaver og evner til det, er det listet under hva som kan gjøres, men vi anbefaler at du lar denne jobben til fagpersoner som vil kunne garantere og dokumentere jobben.

 • Kjøpe inn fliser, armatur og baderomsmøbler.
 • Legge fliser.
 • Henge opp speil og montere skap & hyller.
 • Male overflater.
 • Rydde, kjøre bort avfall og vaske.

Dette er oppgavene som dere absolutt bør overlate til sertifiserte håndverkere:

 • Elektrisitet og varme (inkludert å montere stikkontakter, lys og elektriske koblinger).
 • Vann og kloakk.
 • Membran.
 • Rør og sluk.

Strukturelle utbedringer

Kostnadene ved å pusse opp et våtrom blir høyere hvis dere må gjøre endringer i boligens bærende konstruksjoner. Avretting av gulv og vegger og utskiftning av vinduer og dører vil også føre til høyere kostnader.

Baderom Pluss AS sitt tilbud gir god oversikt over hva som er inkludert og hva som ikke er inkludert i tilbudene.

Å få renovert toalettet er en av de grunnleggende aspektene ved ombygging av hjemmet ditt. Hvis du vil gjøre toalettet ditt funksjonelt og et sted hvor du enkelt kan få tilgang til alt,
toalettrenovering er noe du trenger. Oppussing av toalettet kan være nødvendig av mange grunner. En av de viktigste tingene som må analyseres før du begynner med toalettoppussing er en beste plan for ombygging av toalett. Vi sørger for at du får den beste toalettrenoverings- og restaureringsplanen til å begynne med,
og så tar vi oss av andre ting som å designe designet. Dette er viktig ettersom den definerer den faktiske kostnaden for den totale ombyggingsprosessen. Med riktig planlegging kan man trekke ut kostnadene.

Toalettrenovering spiller en viktig rolle i å forynge utsiktene til hjemmet ditt; før du starter toalettrenovering, er det viktig å sette opp budsjettet. Det hjelper i prisestimering, og det hjelper også å utlede de nøyaktige kravene til renoveringen av toalettet. Baderom Pluss tilbyr førsteklasses toalettrenoveringstjenester; vi tilbyr uanstrengt, rimelig toalettrenovering som også er veldig rask. Vi skisserer renoveringskravene, og derfor fullfører teamet vårt alltid prosjektet under gitt tidslinje. Påbegynnelse av toalettrenovering kan forbruke budsjettet ditt hvis forholdsregler som riktig plan ikke blir utført, men vi sørger for å tilby deg de beste tjenestene til rimelige priser som aldri overstiger det angitte budsjettet. Vi veileder deg gjennom hvert trinn, som gjør det mulig å forutse målene for toalettoppussing.

Oppussing av toalett er en drøm for mange mennesker, det utfyller hele huset. Det er flere fordeler du kan ha fra toalettoppussing og renovering. Man må velge det tidløse designet for å få det mest tiltalende utseendet. Vårt team av eksperter serverer toalettrenovering i veldig lang tid. Vi sørger for at du får det beste layoutet, passende og tidløse materialet som skal gi deg førsteklasses appell. Videre; renoveringen vår gir holdbarhet, bærekraft og best motstand mot glid og flekker. Få den beste maskinvaren, stilen, laminat og mer.